sâmbătă, 12 septembrie 2009

Dumnezeu...?


Credea in Dumnezeu, sigur, dar de fiecare data i se pareau nelalocul lor intrebarile referitoare la asta.
Dumnezeu? Existau 1001 de raspunsuri in capul ei. 1001? Nu. O infinitate.Ar fi putut sa gandeasca si sa si raspunda la intrebarile despre Dumnezeu pana cand creierul ei nu ar mai fi existat din punct de vedere fizic.
-Cand ma intrebi ”Crezi in Dumnezeu?” ma intrebi gandindu te sau referindu te la Dumnezeul pe care tu il vezi nicidecum la Dumnezeul pe care eu mi l am creat in minte si suflet.
Este impropriu sa ma intrebi daca cred in Dumnezeu.
Intreaba ma cum il simt eu pe Dumnezeu,cum il vad eu cu ochii mintii iar daca voi incepe sa ti L descriu inseamna ca, cred in existenta Lui iar daca iti voi spune ca nu mi am format o imagine despre el sau voi refuza sa recunosc ca am deja una formata inseamna ca nu cred sau mai degraba nu vreau sa recunosc ca as crede. Fiecare om, atunci cand aude un cuvant, daca nu cunoaste sensul acelui cuvant isi formeaza singur o imagine asupra acestuia. Asa se intampla cu cuvantul Dzeu. Nimeni nu poate spune ca la auzul acestui cuvant nu si a creat o imagine mentala a Lui.Diferenta insa, ar putea fi ca, unii cred in puterea acestei imagini pe care si au creat o sau le a fost indusa din copilarie prin educatie religioasa iar altii nu cred.
Ai putea spune:”cuvantul Dzeu este doar un cuvant”.Sa fie doar un cuvant caruia i am putea spune de ex masa?
Fiecare limba are un cuvant sau mai multe prin care sa exprime Creatorul.Cand un popor intreg pronunta de secole sau milenii,generatii si generatii un cuvant incarcandu l cu vibratii de iubire,teama,respect,umilinta ,sentimente care sunt forme de energie acest cuvant devine un instrument puternic care prin pronuntarea lui ar putea sa elibereze tot atata energie de cata ai nevoie pentru ajutorul la care te astepti. Spune i “masa”daca vrei dar gandeste te la El si s ar putea chiar ca si aceasta masa sa ti fie benefica.Dar alaturand imaginii lui Dzeu pe care ti ai creat o cuvantul Dzeu, efectul ar putea fi major.

Gandul despre D zeu, scrisul despre El, ajungea cateodata sa i se para inutil pentru ca avea senzatia ca totul stagneaza dar mai apoi se gandea ca ar putea fi acel firicel subtire si limpede al micului izvor ce iese timid de undeva din adancuri transformandu se in puternicul fluviu care gaseste iesirea spre ocean.Cine stie,poate gandurile ei vor gasi odata iesirea spre ocean.

-Multi cred ca ei cred in acelasi Dumnezeu.Fiecare om il percepe pe Dumnezeu diferit.Exista atatea imagini mentale ale lui Dumnezeu cati oameni exista,pentru ca personalitatile lor sunt diferite si e normal sa l vada diferit asa cum fiecare vede acelasi rosu in mod diferit chiar daca lungimea de unda a acestei culori este aceeasi pentru toti.Ei vad rosul in functie de impresia pe care o face asupra fiecaruia in parte iar senzatiile date de rosu sunt unice pentru persoane diferite si chiar pentru aceeasi persoana in perioade diferite de timp in functie de starea pe care o are la momentul respeciv.

Erau atat de multe intrebari la care stia ca poate nu va gasi raspuns .De a lungul timpului oamenii venisera cu tot felul de ipoteze si afirmatii argumentate stiintific sau spiritual pentru a da un raspuns pe care nu aveau de fapt de unde sa l stie cu sigurana iar ea stia ca poate nu va afla adevarul sau poate cine stie,dincolo de moarte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu